Menopauze, stap 1

VOORAFGAAND: Inleiding

We plaatsen een aantal bijdragen over de Menopauze, die eerder op Facebook zijn geplaatst op de pagina van Praktijk Ajna.

Stap 1: Neem hormoonbalancerende fyto-oestrogenen op in uw voeding.

Fyto-oestrogenen zijn plantaardige voedingsmiddelen die als een oestrogeen kunnen werken en een hormoonbalancerend effect hebben op het lichaam. Dit zijn onder andere peulvruchten zoals linzen, kikkererwten en soja producten [ er zijn mensen die niet tegen soja kunnen , test dat uit! ]  Men heeft ontdekt dat meer dan 300 voedingsmiddelen, waaronder fruit, groente, zaden, peulvruchten en granen, dit oestrogeenachtige effect hebben, maar ook dat er per voedingsmiddel wel verschillen in soort en sterkte van de fyto-oestrogenen bestaan.
Deze fyto-oestrogenen zijn heel belangrijk bij het bestrijden van de effecten van de perimenopauze en menopauze. Simpel gezegd helpen deze plantaardige voedingsmiddelen om de hormonen in balans te houden. Ze zorgen voor [ zo nodig] oestrogeenachtige 'activiteiten' die helpen bij het verminderen van symptonen van de menopauze zoals opvliegers, nachtzweten en veranderingen in het geheugen, maar zonder risico op ernstige ziekten .

Eet ook weer niet te veel soja en als u het eet, lees dan goed de verpakking, of het van hele sojabonen gemaakt is! Als er op de verpakking soja isolaat of soja-eiwitisolaat staat is het een zeer bewerkt geraffineerd soja product .
Probeer biologische sojaproducten te kopen die niet genetisch gemodificeerd zijn.

 

Vervolg: Stap 2

Geplaatst
Sat, 11-Apr-2015