Paleo Chocoladevla

Niemand zal ooit vermoeden dat de heerlijke romige smaak van deze chocoladevla afkomstig is van avocado's...
Wij aten met zijn vieren van onderstaand recpet, als een nagerecht. En dat was ruimschoots voldoende! Als je kleine eters moet voeden, heb je hiermee genoeg voor 5 of zelfs 6 personen.
 

Ingredienten:

  • 2 of 3 avocado's, liefst nog net niet rijp

  • 300 ml amandelmelk

  • 2 el kokosolie

  • 4 el biologische honing

  • 3 el kokosbloesemsuiker

  • 3 of 4 el cacaopoeder

  • 2 tl vanille extract

  • Snufje Keltisch zeezout

  • 4 frambozen en wat muntblaadjes

 

Bereiding:

  • Mix alle ingrediënten, behalve het zout, de frambozen en de munt, met een blender tot een gladde massa.

  • Proef en maak het eventueel zoeter door de toevoeging van extra honing of kokosbloesemsuiker.

  • Schenk massa in leuke, hoge, doorzichtige glazen.

  • Zet de glazen in de koelkast, tot je ze gaat eten.

  • Garneer ze met de frambozen en de muntblaadjes en strooi er wat Keltisch zeezout overheen.

 

Op de foto zie je het toetje met partjes mandarijn i.p.v. frambozen en we hebben het ditmaal met havermelk gemaakt i.p.v. amandelmelk; en i.p.v. vanillle-extract heb ik een scheut Grand Marnier gebruikt (natuurlijk niet doen als er kinderen aan tafel zitten!) Het resultaat was ook dit keer héérlijk.

 

Geplaatst
wo, 03-feb-2021