Knolselderijsoep met paddenstoelen


Een prima voorgerecht voor een "groot diner", zoals een Kerst- of een Paasdiner. Serveren in een klein kommetje, of een kopje.

Ingrediënten:

  • 2 uien (gesnipperd)

  • 4 eetlepels zonnebloemolie

  • ½ knolselderij (in blokjes)

  • 200 ml kookroom (light)

  • 750 ml kippenbouillon (van tablet)

  • 200 g paddestoelenmelange (in reepjes)

  • 25 g verse selderij (fijngeknipt)


Bereiding:

In soeppan ui in helft van olie goudbruin fruiten. Knolselderij erdoor roeren en 5 min. meebakken. Kookroom en bouillon toevoegen en 15 min. zachtjes doorkoken. Intussen in koekenpan rest van olie verhitten en paddenstoelen op hoog vuur 5 min. bakken, op smaak brengen met zout en peper. Met staafmixer soep pureren en op smaak brengen met (zout en) peper. Soep over vier kommen verdelen en paddenstoelen erin leggen. Selderij erover strooien.

Grote pan soep gemaakt om wat over te houden voor een ander moment? Zet de warme pan in een bak met koud water en roer de soep goed door. Op die manier koelt de soep snel af en dat is belangrijk om zuur worden te voorkomen.


Opmerkingen:

Volg je de hierboven beschreven ingrediënten dan krijg je ruim voldoende voor 4 porties als een voorgerecht. Het staat natuurlijk altijd vrij om de hoeveelheden aan te passen naar wens, of in plaats van kookroom een veganistisch of lactosevrij alternatief voor de room te nemen.
Je kunt ook prima olijfolie nemen in plaats van zonnebloemolie.

We vonden dit recept op de site van Allerhande (dus Albert Hein) toen we inspiratie zochten voor ons kerstdiner 2020.

Geplaatst
zo, 20-dec-2020