Voedsel en stemmingen:

Het lichaam kan verschillend gekleurde voedingsmiddelen opnemen om te genezen en de gezondheid te bevorderen. Het eten van levensmiddelen met de juiste kleuren kan het lichaam helpen verjongen en in evenwicht brengen.
Het liefst levensmiddelen die biologisch-dynamisch worden verbouwd zonder additieven. Bewerkt eten of eten uit een snackbar zit niets in.
Voedsel uit de magnetron haalt de kleurenenergie weg en zorgt voor inwendige disharmonie.

De kleuren van voedsel:
Rood: Geeft extra energie. Geneest lusteloosheid en vermoeidheid.
Oranje: Zorgt voor optimisme en verandering. Geneest verdriet en teleurstelling.
Geel: Stimuleert het lachen, vreugde en plezier. Geneest depressiviteit.
Groen: Bevordert lichamelijk uithoudingsvermogen. Geneest paniek, angst en ongerustheid.
Blauw: Brengt vredigheid en ontspanning. Bevordert de concentratie. Geneest zorgelijkheid.
Indigo: Brengt weer structuur in uw leven. Geneest onzekerheid.
Paars: Stimuleert leiderschap. Geneest mensen die in emotioneel opzicht labiel zijn.

Iedere dag verschillende kleuren... Dat doet je goed en daar word je vrolijk van.

Rozemarijn om mee te koken, in olie doet hij het ook goed. Voor de gezondheid zeer goed. Stimuleert de spijsvertering... tegen hoofdpijn... tegen futloosheid... gebruik ervan: in de thee, gerechten, in massageolie.

Munt groeit weelderig, is goed om thee van te trekken, muntolie of -azijn ook heerlijk om muntmayonaise van te maken. Als je Marokkaanse gerechten maakt, mag het niet ontbreken. Ook een weetje: Goed voor je gezondheid, namelijk: tegen hoofdpijn en misselijkheid, voor de spijsvertering.

Bieslook: Bieslook bevat antioxidanten, is goed voor de spijsvertering, verlaagt de bloeddruk en is vochtafdrijvend.

Salie is heerlijk op paling, maar het is ook heel goed voor je spijsvertering. salie is ook goed om je keel te desinfecteren. Als je keelpijn hebt kun je gorchelen met saliethee.

Thijm kan je ook thee van zetten en is ook goed tegen keelpijn en hoesten. Dan kun je er een lepeltje echte honing (bij voorkeur koinginnenhoning) en een scheut vers citroensap aan toevoegen.

Dus lieve mensen kijk wat je in je tuin hebt … Je kan het invriezen en laten drogen!

Veel plezier ermee !

Geplaatst
Wed, 25-Mar-2015