Wortel-kokossoep

Ingrediënten

  • bosje verse koriander
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 groot blik kokosmelk
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • 1 tl gemalen komijnzaad (djinten)
  • 1 tl gemalen korianderzaad (ketoumbar)
  • 1,5 liter verse bouillon/bouillonblokjes
  • 1 stukje gember van 3 cm, geschild grof gehakt
  • 600 gram wortelen, geschrapt en in plakjes gesneden
  • 1 eierlepel sambal (oelek) en als jullie van pittig houden kun je er een pepertje in doen (zaadjes verwijderen!)
  • 1 bosje verse peterselie
 

Bereidingswijze:

  1. Verhit wat olie in een soeppan en fruit hierin de ui.
  2. Voeg de wortelen en knoflook toe en bak dit alles nog even zachtjes, tot de wortelen zacht beginnen te worden.
  3. Bak de specerijen en gember even kort mee. 
  4. Voeg dan zoveel bouillon toe, dat de wortelen ruim onder het vocht staan.
  5. Reken voor elk half liter vocht 1 bouillonblokje. Voeg het pepertje of de sambal ook toe en breng de soep aan de kook.
  6. Zet het vuur laag en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken, tot de wortelen zacht zijn.
  7. Zet het vuur uit en voeg de kokosmelk toe. 
  8. Mix met een staafmixer of in een blender de soep glad. Voeg zo nodig nog wat bouillon toe, afhankelijk van de gewenste dikte.
  9. Proef en breng op smaak met zout en peper, e.v.t. een kneepje limoensap.
  10. Serveer de soep met vers gehakte koriander en peterselie.

 

Geplaatst
Wed, 18-Feb-2015