Wortel-kokossoep
Ingrediënten
- bosje verse koriander
- 1 ui, gesnipperd
- 1 groot blik kokosmelk
- 2 tenen knoflook, gehakt
- 1 tl gemalen komijnzaad (djinten)
- 1 tl gemalen korianderzaad (ketoumbar)
- 1,5 liter verse bouillon/bouillonblokjes
- 1 stukje gember van 3 cm, geschild grof gehakt
- 600 gram wortelen, geschrapt en in plakjes gesneden
- 1 eierlepel sambal (oelek) en als jullie van pittig houden kun je er een pepertje in doen (zaadjes verwijderen!)
- 1 bosje verse peterselie
Bereidingswijze:
- Verhit wat olie in een soeppan en fruit hierin de ui.
- Voeg de wortelen en knoflook toe en bak dit alles nog even zachtjes, tot de wortelen zacht beginnen te worden.
- Bak de specerijen en gember even kort mee.
- Voeg dan zoveel bouillon toe, dat de wortelen ruim onder het vocht staan.
- Reken voor elk half liter vocht 1 bouillonblokje. Voeg het pepertje of de sambal ook toe en breng de soep aan de kook.
- Zet het vuur laag en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken, tot de wortelen zacht zijn.
- Zet het vuur uit en voeg de kokosmelk toe.
- Mix met een staafmixer of in een blender de soep glad. Voeg zo nodig nog wat bouillon toe, afhankelijk van de gewenste dikte.
- Proef en breng op smaak met zout en peper, e.v.t. een kneepje limoensap.
- Serveer de soep met vers gehakte koriander en peterselie.
Geplaatst
Wed, 18-Feb-2015