Bloemkoolsoep

Hebben jullie ook wel eens dat je bloemkool over hebt? Bloemkool kun je op allerlei manieren  gebruiken. Wij zijn met z'n tweeën, dus hebben nogal eens wat over. Wij kunnen van een grote bloemkool wel drie of vier keer eten: als bloemkoolrijst voor nasi-goreng, gestoomd als groente, rauw in een salade, en wat je dan nog over hebt kun je soep van maken.

Ingrediënten:

  • Bloemkool, alles is te gebruiken, de roosjes, de stronk, 300 á 400 gram
  • Zoete aardappel 250 gram
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 groentebouillonblokje
  • boter / olie
  • water, naar behoefte
  • geraspte kaas, naar smaak

Bereiding:

  • Bloemkool, aardappel en ui in stukjes snijden
  • Boter of olie in de pan
  • Zet de gesneden groentes even aan in de pan, voeg de knoflook eraan toe.
  • Even goed roeren, zodat de knoflook zich verspreidt.
  • Bouillonblokje fijn maken en bij de groente voegen.
  • Het water toevoegen, zodat de groente net niet onder staat. (Als de soep te dik wordt, kan je altijd nog water toevoegen)
  • De soep aan de kook brengen, even laten pruttelen, totdat de groente gaar is.
  • Met de staafmixer tot een gladde soep pureren.
  • Rasp een parmezaanse kaas (o.i.d) boven de soep, zodat die wat extra smaak krijgt,

Opmerking:

  • Zoals op de foto te zien is, eten wij er broodjes bij, boekweit-spelt-broodjes, vooraf afgebakken, zodat ze lekker knapperig zijn. Kan je prima in de soep dopen!
  • Smakelijk eten!!!

Geplaatst
wo, 10-nov-2021