Broccolisoep

Broccoli bevat veel vezels, is mineraalrijk (calcium, kalium) en bevat veel vitamines.

  • vitamine C,
  • vitamine A (in de vorm van beta caroteen: 1,5 mg per 100 g),
  • vitamine B (in de vorm van foliumzuur),
  • vitamine K,
  • vitamine E

Voedingswaarde per 100 gram Broccoli:

  • 20 kilocalorieën
  • 0 gram vet
  • 3 gram eiwit
  • 2 gram koolhydraten

Het recept:

Ingredienten:

  • ong, 500 gram broccoli.
  • 1 flinke ui
  • 2  teentjes knoflook
  • 1 blokje groente- of kruidenbouillon
  • half doosje kruidenkaas (een boursin-achtig iets)
  • water

Bereiding:

  1. Broccoli schoonwassen.
  2. Snijd broccoli in roosjes en de stelen eraan laten zitten.
  3. De stronk ook voor een deel gebruiken, op z'n minst de helft. Als de schil van de stronk te hard is, even schillen met de dunschiller. Dan de stronk in stukjes snijden.
  4. Broccoli in een ruime soeppan doen.
  5. De ui in 6 stuken snijden en toevoegen in de pan
  6. De 2 teentjes knoflook in stukjes snijden, zodat de aroma vrij komt en ook toevoegen in de pan
  7. De bouillontablet in de pan doen, en water toevoegen, zoveel dat de broccoli net niet onder staat.
  8. Aan de kook brengen totdat de broccoli gaar is.
  9. Met een staafmixer of desnoods een blender alles pureren.
  10. Als alles fijn is, de kruidenkaas er doorheen roeren en mixen totdat de klonten weg zijn.

Als de soep te dik is voor je smaak, kun je kokend water, waarin een bouillonblokje is opgelost, toevoegen.

N.B.: Knoflook en ui zijn niet alleen lekker, maar ook onstekingsremmend. Dus een gezonde soep!

SMAKELIJK ETEN!

 

Geplaatst
wo, 22-apr-2015