Heerlijke chocomuffins met rode biet

Lekker als ontbijt, lunch of snack! Onweerstaanbaar lekker!

 

Ingrediënten voor 8 á 10 flinke muffins:

  • 200 gram gekookte rode bieten, bij voorkeur biologisch

  • 1 ei (middel tot groot)

  • 100 ml havermelk (let op, neem de havermelk in de barista-variant)

  • 3 eetlepels honing

  • 1 theelepel vanille-extract

  • 60 gram gezouten grasroomboter (hierdoor hoeft er verder geen zout in)

  • 150 gram (spelt)volkorenmeel

  • 4 eetlepels cacao

  • 1 theelepel bakpoeder

 

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 ℃.

  • Doe de gekookte bieten, samen met het ei, de havermelk, de honing, vanille-extract en de zachte boter in een blender en mix dit tot een glad beslag.

  • Meng de droge ingrediënten in een kom.

  • Voeg het natte beslag bij het droge mengsel en roer dit door tot een beslag.

  • Verdeel het beslag over de muffin-bakvorm. (Het is handig om er eerst papieren vormpjes in te doen.) Zet de muffinvorm in de oven voor ongeveer 25 minuten.

 

Te lekker om er maar 8 of 10 van te maken. Doe dus een dubbele portie, zodat je ze kunt uitdelen of invriezen.

Geplaatst
di, 02-feb-2021