Heerlijke chocomuffins met rode biet
Lekker als ontbijt, lunch of snack! Onweerstaanbaar lekker!
Ingrediënten voor 8 á 10 flinke muffins:
-
200 gram gekookte rode bieten, bij voorkeur biologisch
-
1 ei (middel tot groot)
-
100 ml havermelk (let op, neem de havermelk in de barista-variant)
-
3 eetlepels honing
-
1 theelepel vanille-extract
-
60 gram gezouten grasroomboter (hierdoor hoeft er verder geen zout in)
-
150 gram (spelt)volkorenmeel
-
4 eetlepels cacao
-
1 theelepel bakpoeder
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 ℃.
-
Doe de gekookte bieten, samen met het ei, de havermelk, de honing, vanille-extract en de zachte boter in een blender en mix dit tot een glad beslag.
-
Meng de droge ingrediënten in een kom.
-
Voeg het natte beslag bij het droge mengsel en roer dit door tot een beslag.
-
Verdeel het beslag over de muffin-bakvorm. (Het is handig om er eerst papieren vormpjes in te doen.) Zet de muffinvorm in de oven voor ongeveer 25 minuten.
Te lekker om er maar 8 of 10 van te maken. Doe dus een dubbele portie, zodat je ze kunt uitdelen of invriezen.